Hartanah Untuk Dijual di Puchong

Menunjukkan 10,159 Hartanah Untuk Dijual Di Puchong

Soalan Lazim


Mengenai Puchong


Hartanah Untuk Dijual di Puchong

Puchong ialah sebuah bandar besar dengan kebanyakkan penduduknya berbangsa Cina. Bandar yang mampan ini cukup besar dan dikelilingi oleh kawasan perbandaran yang lain seperti Kuchai Entrepreneurs Park dan Sunway. Puchong dirancang dengan baik dengan adanya kawasan perniagaan, kawasan kilang dan juga kawasan perumahan.

Puchong pada mulanya merupakan kawasan lombong biji timah dan getah pada tahun 60-an; sekarang kabanyakkan kawasan Puchong dibangunkan oleh IOI Property Group. Di sini terdapat gabungan jenis-jenis kediaman yang baik, dengan sebahagian besarnya merangkumi rumah kos sederhana dan juga kawasan kediaman mewah.

Kawasan Puchong senantiasa di bawah arus pembangunan, dengan banyak tanah lapang di bahagian pinggirnya. Puchong digemari pembeli rumah yang ingin mencari kediaman kos sederhana, cuma keadaan trafik bandar Puchong sentiasa sesak dan kepadatan penduduknya agak tinggi. Jalan utama yang menuju masuk dan keluar dari kawasan Puchong pada awalnya hanya mempunyai dua lorong.

Jalan tersebut kini telah diperluaskan untuk menampung peningkatan bilangan kenderaan. Tambahan pula, ada juga beberapa lebuhraya baru yang dapat menghubungkan Puchong ke kawasan lain. Diharapkan laluan MRT baru yang melalui kawasan Puchong Perdana dan Taman Puchong Permai dapat membantu mengurangkan masalah lalu lintas yang sesak di sini.

Skrol Ke Atas