Gambaran Keseluruhan Kejiranan

KLCC

Kuala Lumpur, Malaysia

Ulasan PropSocial

Kemudahan Akses

Trafik

Keselamatan

Kemudahan Keseluruhan

KLCC merupakan pusat Kuala Lumpur yang juga dikenali sebagai Pusat Bandaraya Kuala Lumpur. Sebagai daerah pusat perniagaan yang paling mewah di Malaysia, KLCC adalah salah satu kawasan yang mempunyai jumlah bangunan pencakar langit dan pembangunan berterusan yang paling banyak.

Harga hartanah di sini adalah yang tertinggi di Malaysia sehingga mencecah RM3,000 per kaki persegi, sementara jalan baru sentiasa dibina dan dinaiktaraf dan lalu lintas sentiasa diarahkan ke laluan lain dalam usaha untuk mengurangkan kesesakan lalu lintas tidak kira waktu dan masa; yang mana sistem pengangkutan awam hampir tidak membantu.

Hartanah di KLCC kebanyakannya disasarkan kepada golongan berpendapatan tinggi serta syarikat antarabangsa yang ingin memindahkan pekerja mereka ke Malaysia. Bandar ini juga dianggap sesuai untuk dikunjungi orang kenamaan, rakyat Malaysia biasa selalunya tidak mampu untuk membeli hartanah di KLCC.

Penduduk di daerah ini adalah campuran pelbagai kumpulan etnik, dari pekerja kolar putih yang menjawat jawatan tertinggi hingga tukang tiket bas migran. Pencakar langit baru selalu muncul di setiap bidang tanah yang ada, sama ada di sebelah jalan utama Jalan Sultan Ismail atau di kawasan Embassy Row.

Apa Pandangan Penduduk Tempatan KLCC

Kenali kejiranan ini secara terperinci dengan ulasan sebenar yang diberi oleh penduduk setempat

Kemudahan Akses

Alam Semula Jadi

Keselamatan

Komuniti

Kemudahan Keseluruhan

Sekolah

Artikel

7 Tempat Rekreasi di Sekitar Lembah Klang untuk Gaya Hidup Sihat
Terakhir dikemas kini oleh Aishah Rahman
Hampir 6 tahun lalu  43497  0  7
5 Kejiranan Ekspat Popular di Malaysia
Terakhir dikemas kini oleh Leong Fang Yin
Hampir 6 tahun lalu  21375  0  11
Go-to Properties for Pokemon GO Hunting
Terakhir dikemas kini oleh Leong Fang Yin
Hampir 7 tahun lalu  21712  0  10
Cari Tawaran Bagus
About This Map

Analisis dan perbandingan purata transaksi, untuk dijual dan disewa untuk hartanah bertingkat, tidak bertingkat dan komersil dalam KLCC *

*Untuk memberi anda maklumat yang paling tepat, ruangan tertentu mungkin menunjukkan 'Data tidak mencukupi' kerana transaksi yang tidak mencukupi di kawasan itu

Bukan Bertanah Bertanah Komersial
Purata Harga Ditransaksi
Purata Harga Ditransaksi (Kps)
Purata Harga Senarai Iklan Jualan
Purata Harga Senarai Iklan Jualan (Kps)
Purata Harga Senarai Iklan Sewa
Purata Harga Senarai Sewa (Kps)

Ini adalah perwakilan harga transaksi lalu di dalam kejiranan ini yang dibahagikan kepada kategori bertingkat (kondominium, kediaman berservis, pangsapuri), tidak bertingkat (rumah bandar, teres, banglo, rumah berkembar, rumah) dan komersial (pejabat, kedai).

Tahukah anda?

Harga transaksi lalu dapat memberikan anda idea tentang trend harga hartanah di kejiranan ini.

Tahukah anda?

Kumpulan etnik ialah kelompok manusia yang anggotanya mengaitkan diri melalui sesuatu warisan sepupunya, baik warisan yang benar maupun yang dianggap. Identiti etnik dipupuk dengan membedakan kelompok diri daripada kelompok yang lain menerusi sifat-sifat seperti budaya, bahasa, agama, dan tingkah laku. (Wikipedia)

* Data diambil dari sumber rasmi.

Indeks Harga Pengguna

Ini ialah representasi Indeks Harga Pengguna (IHP) Kuala Lumpur untuk tahun 2011 - 2015

Tahukah anda?

Indeks Harga Pengguna (IHP) mengukur perubahan peratus kos pembelian mengikut masa bagi bakul tetap barangan dan perkhidmatan yang mewakili corak purata pembelian oleh sekumpulan penduduk pada sesuatu tempoh masa yang ditetapkan. (Wikipedia)

NO DATA FOUND

Tidak temui apa yang anda cari?

Biar kami bantu anda