Pl5b2657 large
Pl5b2672 2 large
Pl5b2675 large
Pl5b2673 large
Pl5b2685 large
Pl5b2664 large
Pl5b2668 large
Pl5b2683 large

Gambaran Keseluruhan Kejiranan

Mont Kiara

Kuala Lumpur, Malaysia

Ulasan PropSocial

Kemudahan Akses

Trafik

Keselamatan

Kemudahan Keseluruhan

Mont Kiara adalah sebuah lokasi yang eksklusif di Kuala Lumpur di mana kawasan ini banyak dihuni oleh ekspatriat yang berpindah ke Malaysia dan juga golongan berpendapatan tinggi di Malaysia.

Ia juga merupakan kediaman bagi banyak orang kenamaan dan merupakan lokasi pilihan bagi individu dan keluarga yang bermigrasi. Mereka berasa selesa di sini kerana semua fasiliti, kemudahan dan pusat membeli-belah di sini disasarkan kepada golongan ekspatriat dengan barangan import dari negara mereka. Mont Kiara juga mempunyai populasi ekspatriat Jepun yang paling banyak di negara kita kerana mereka menganggap kawasan ini sangat sesuai dengan keinginan mereka.

Dikenali sebagai "kawasan orang berada", Mont Kiara juga merupakan kawasan sasaran utama bagi kegiatan penculikan kerana kawasan ini mempunyai jumlah sekolah antarabangsa yang tertinggi di Malaysia. Oleh itu, banyak kediaman di sini mempunyai pengawal keselamatan yang bersenjatakan senjata api.

Banyak projek pembangunan sedang dijalankan di kawasan ini buat masa ini, dengan sempadan Mont Kiara diisi dari hujung ke hujung dengan bangunan tinggi dan hartanah yang menyebabkan kesesakan teruk pada waktu puncak. Kerana ketersediaan tanah yang terhad dan permintaan yang tinggi, banyak pemaju kini merancang pembangunan baru mereka di kawasan pinggir Segambut, sebuah kawasan berpendapatan rendah yang terletak tepat bersebelahan Mont Kiara.

Apa Pandangan Penduduk Tempatan Mont Kiara

Kenali kejiranan ini secara terperinci dengan ulasan sebenar yang diberi oleh penduduk setempat

Kemudahan Akses

Alam Semula Jadi

Keselamatan

Komuniti

Kemudahan Keseluruhan

Sekolah

Artikel

5 Kejiranan Ekspat Popular di Malaysia
Terakhir dikemas kini oleh Leong Fang Yin
Hampir 6 tahun lalu  21375  0  11
The ERA di Duta Utara: Gaya Hidup Bandar di Tahap Lebih Tinggi
Terakhir dikemas kini oleh Leong Fang Yin
Lebih kurang 6 tahun lalu  32568  0  29
Child-Proofing Your Home: Is Your Home a Toddler’s Deathtrap?
Terakhir dikemas kini oleh Leong Fang Yin
Lebih kurang 6 tahun lalu  11662  0  15
Cari Tawaran Bagus
About This Map

Analisis dan perbandingan purata transaksi, untuk dijual dan disewa untuk hartanah bertingkat, tidak bertingkat dan komersil dalam Mont Kiara *

*Untuk memberi anda maklumat yang paling tepat, ruangan tertentu mungkin menunjukkan 'Data tidak mencukupi' kerana transaksi yang tidak mencukupi di kawasan itu

Bukan Bertanah Bertanah Komersial
Purata Harga Ditransaksi
Purata Harga Ditransaksi (Kps)
Purata Harga Senarai Iklan Jualan
Purata Harga Senarai Iklan Jualan (Kps)
Purata Harga Senarai Iklan Sewa
Purata Harga Senarai Sewa (Kps)

Ini adalah perwakilan harga transaksi lalu di dalam kejiranan ini yang dibahagikan kepada kategori bertingkat (kondominium, kediaman berservis, pangsapuri), tidak bertingkat (rumah bandar, teres, banglo, rumah berkembar, rumah) dan komersial (pejabat, kedai).

Tahukah anda?

Harga transaksi lalu dapat memberikan anda idea tentang trend harga hartanah di kejiranan ini.

Tahukah anda?

Kumpulan etnik ialah kelompok manusia yang anggotanya mengaitkan diri melalui sesuatu warisan sepupunya, baik warisan yang benar maupun yang dianggap. Identiti etnik dipupuk dengan membedakan kelompok diri daripada kelompok yang lain menerusi sifat-sifat seperti budaya, bahasa, agama, dan tingkah laku. (Wikipedia)

* Data diambil dari sumber rasmi.

Indeks Harga Pengguna

Ini ialah representasi Indeks Harga Pengguna (IHP) Kuala Lumpur untuk tahun 2011 - 2015

Tahukah anda?

Indeks Harga Pengguna (IHP) mengukur perubahan peratus kos pembelian mengikut masa bagi bakul tetap barangan dan perkhidmatan yang mewakili corak purata pembelian oleh sekumpulan penduduk pada sesuatu tempoh masa yang ditetapkan. (Wikipedia)

NO DATA FOUND

Tidak temui apa yang anda cari?

Biar kami bantu anda