Dupleks Untuk disewa di Mont Kiara

Menunjukkan 28 Hartanah Untuk Disewa Di Mont Kiara

Looking to buy a house instead? Check out the latest property for sale in Mont Kiara.

Soalan Lazim


Mengenai Mont Kiara


Hartanah Untuk Disewa di Mont Kiara

Mont Kiara adalah sebuah lokasi yang eksklusif di Kuala Lumpur di mana kawasan ini banyak dihuni oleh ekspatriat yang berpindah ke Malaysia dan juga golongan berpendapatan tinggi di Malaysia.

Ia juga merupakan kediaman bagi banyak orang kenamaan dan merupakan lokasi pilihan bagi individu dan keluarga yang bermigrasi. Mereka berasa selesa di sini kerana semua fasiliti, kemudahan dan pusat membeli-belah di sini disasarkan kepada golongan ekspatriat dengan barangan import dari negara mereka. Mont Kiara juga mempunyai populasi ekspatriat Jepun yang paling banyak di negara kita kerana mereka menganggap kawasan ini sangat sesuai dengan keinginan mereka.

Dikenali sebagai "kawasan orang berada", Mont Kiara juga merupakan kawasan sasaran utama bagi kegiatan penculikan kerana kawasan ini mempunyai jumlah sekolah antarabangsa yang tertinggi di Malaysia. Oleh itu, banyak kediaman di sini mempunyai pengawal keselamatan yang bersenjatakan senjata api.

Banyak projek pembangunan sedang dijalankan di kawasan ini buat masa ini, dengan sempadan Mont Kiara diisi dari hujung ke hujung dengan bangunan tinggi dan hartanah yang menyebabkan kesesakan teruk pada waktu puncak. Kerana ketersediaan tanah yang terhad dan permintaan yang tinggi, banyak pemaju kini merancang pembangunan baru mereka di kawasan pinggir Segambut, sebuah kawasan berpendapatan rendah yang terletak tepat bersebelahan Mont Kiara.

Skrol Ke Atas