Selama ini, Setia Alam mempunyai reputasi yang tinggi sebagai sebuah perbandaran yang maju. Pelabur terdahulu serta pemilik hartanah baru di Setia Alam terbukti berpuas hati dengan lokasi, kemudahan akses dan perkembangan perbandaran ini secara keseluruhannya. Eco Ardence terletak tepat-tepat di susur masuk ke Setia Alam dan boleh diakses dari Lebuhraya NKVE, Lebuhraya Persekutuan, Lebuhraya ELITE serta Lebuhraya Koridor Guthrie. Apabila anda menyusur masuk ke Setia Alam, anda akan disambut serta-merta oleh pemandangan Ardence Labs yang menempatkan pelbagai jenis kedai selain menawarkan bermacam aktiviti untuk seisi keluarga. Ianya terkenal dengan kedai-kedai dengan reka bentuk kontena yang dibina unik di sekeliling tasik yang luas dan indah. Oleh kerana sedemikian, ramai yang ingin memiliki kediaman di kawasan ini.

Bagi memenuhi permintaan ramai, pihak pemaju Eco Ardence mencipta peluang untuk orang ramai memiliki kediaman di sini. Mereka telah memperkenalkan Rumah Berkembar Kluster & Co-home di Eco Ardence. Ember @ Eco Ardence ialah kawasan kediaman berpagar di bawah pengawasan Sistem Keselamatan 5 Peringkat. Selain mempunyai akses mudah ke Ardence Labs, penduduk di sini juga akan menikmati sebuah rumah kelab khas untuk kegunaan penduduk sahaja. Ember @ Eco Ardence merupakan fasa terakhir kediaman berlaman (landed) di Eco Ardence. Dikelilingi kawasan perbandaran lain yang matang, para penduduk mempunyai pelbagai pilihan kemudahan seperti bank, stesen minyak dan kedai makanan dan minuman (F&B). Yang penting sekali, kediaman di sini adalah berstatus pegangan kekal dan berketumpatan rendah.

Ember menawarkan dua jenis kediaman. Yang pertama sekali adalah jenis kediaman konsep baru, Co-Home. Ia merupakan versi penambahbaikan rumah bandar (townhouse) konvensional di mana rumah di tingkat bawah dan di tingkat satu boleh dimiliki oleh individu yang berbeza. Kediaman ini sangat sesuai untuk mereka yang lebih suka konsep kehidupan di kondo serta untuk keluarga yang mempunyai ahli warga tua yang memerlukan akses lebih mudah untuk keluar masuk kawasan kediaman. Pihak pemaju berusaha mengurangkan kekurangan kehidupan di rumah bandar konvensional dengan menerapkan reka bentuk yang berinovasi. Reka bentuk dalaman setiap tingkat meningkatkan rasa kelapangan ruang berbanding rumah bandar yang biasa. Selain itu, setiap kediaman dilengkapi dengan 2 tempat letak kereta. Setiap baris rumah di sini dipisahkan dengan lorong belakang seluas 20 kaki yang membolehkan anda menikmati kualiti kehidupan yang terbaik. Kediaman Co-Home ini terdiri daripada unit bersaiz 1,157 kps hingga 1,343 kps dengan 3 hingga 4 bilik tidur, 2 bilik mandi dan banyak pilihan susun atur.

Ember juga menyediakan jenis Rumah Berkember Kluster di mana ia menawarkan kediaman eksklusif gaya resort untuk anda. Luas tanah kediaman ini bersaiz 32’ x 70’ dan 34’ x 70’ serta saiz unit berukuran dari 2,344 kps hingga 2,790 kps. Setiap kediaman mempunyai 5 bilik tidur dengan 4 hingga 5 bilik mandi dan 3 tempat letak kereta. Bersamaan dengan tema eko khas Eco Ardence, Ember mempersembahkan keseimbangan tekstur binaan antara keras dan lembut. Semua penduduk boleh menikmati gaya hidup resort sebenar dengan unsur-unsur zen yang jelas terserlah di unit kediaman dan juga di pelbagai kemudahan sedia ada. Anda boleh menikmati rumah kelab eksklusif, kolam renang, kolam kanak-kanak, bilik gimnasium, bilik sauna, tempat BBQ, bilik hiburan, gelanggang serbaguna, taman permainan, gazebo, trek joging dan berbasikal, dan juga tapak perkhemahan eksklusif.

Nikmati kehidupan yang seimbang di Rumah Berkember Kluster dan Co-Home di Eco Ardence, di mana kawasan kediaman yang cukup selamat di dalam sebuah pembangunan bercampur seluas 533 ekar menanti anda. Ketahui lebih lanjut sebelum terlambat! Untuk maklumat lanjut mengenai Ember, hubungi Erica 012-3389168 (WhatsApp https://wa.link/zi1gps) atau layari https://ecoardence.my/the-collections/ember


(20hb Mac 2023)